Nu behöver du inte vara orolig för att du ska bli stående med din bil på motorvägen.
Servicen ger en översiktlig bild av bilens status och passar både när man misstänker att något inte står helt rätt till med bilen eller när man bara vill försäkra sig om att allt är som det ska.

expresso

Vad ingår i Basservice?

 1. Byte av motorolja
  Motorns olja förlorar efter ett tag sin smörjande och kylande egenskaper vilket leder till onormalt högt slitage.
  Observera att oljebytet görs med upp till fem liters olja (räcker för de flesta bilar). Krävs mer olja betalas denna på plats till verkstaden
 2. Byte av oljefilter
  För att oljefiltreringen ska fungera byter vi oljefilter. På så sätt behåller den nya oljan sina goda egenskaper fram till nästa service.
 3. Kontroll av batteri
  För att minimera startproblem kontrollerar vi batteriets syranivå samt kallstartsegenskaper. Vi fyller även på med destillerat vatten vid behov.
 4. Kontroll av avgassystem
  För att undvika att bilavgaser tränger in i kupé kontrollerar vi att avgassystemet inte läcker samt att klamrar och bussningar är i funktionsdugligt skick.
 5. Okulärbesiktning av tändsystemet
  Tändningen påverkar motorns effekt och bränsleförbrukning. Vi gör en okular besiktning av tändsystemet.
 6. Kontroll av läckage på motor, växellåda och kylare.
  Läckage av motor- och växellådsolja kan vara brandfarligt men kan även orsaka skador på bilens drivlina om den läcker ut.
 7. Kontroll av bromsrör och bromsledningar
  För att bilens bromssystem skall fungera tillfredsställande kontrollerar vi att inga läckage eller rostangrepp finns på bromsrör eller bromsledningar.
 8. Diagnos och felkodsavläsning

Det finns ingen exakt tid för servicen då den kan variera beroende på bilens skick och storlek. Alla reparationer utförs med delar från välkända tillverkaren som levereras med två års garanti. Garantin på delarna gäller för alla fordon, oavsett om bilens ordinarie fabriksgaranti gått ut. Självklart, innan vi utför några reparationer kommer du få ett kostnadsförslag att ta ställning till.